Premi a la Innovació Social 2016
Premi a la Innovació Social 2016

Un projecte innovador i compromès amb la societat i el medi ambient

Innovació

Social

Proximitat

Local

Sense Bisfenol A

Ambiental

Emprenedoria social

 

3 Glops és un projecte d'emprenedoria social posat en marxa per 3 Salut Mental, que agrupa les associacions Gira-Sol, Es Garrover i Estel de Llevant. És una iniciativa innovadora en la qual les persones amb malaltia mental, familiars, treballadors o voluntaris poden participar com a copropietaris.

 

3 Glops permet aconseguir tres objectius: la inserció laboral de persones amb malaltia mental a través del centre especial de treball; una major autonomia financera per a les entitats i els seus usuaris i una major visibilitat d'aquest col·lectiu, que pateix encara molts estigmes.

 

A més, els clients de 3 Glops guanyen aigua de qualitat i la implicació en una causa social.

 

 

Centre Especial de Treball a Binissalem

 

A partir de l'experiència de la Fundació Es Garrover, des de 3 Salut Mental llancem 3 Glops i hem creat un Centre Especial de Treball a Binissalem per l'embotellament i distribució d'aigua potable l' objectiu del qual és la inserció laboral de persones amb malaltia mental.


Els centres especials de treball realitzen un treball productiu participant regularment en les operacions de mercat, però es diferencien de qualsevol altra empresa ordinària perquè la seva plantilla està formada per, com a mínim, el 70% de persones amb discapacitat. A més, treballen per assegurar una ocupació remunerada i la prestació de serveis d'ajustament personal i social que requereixen els treballadors amb discapacitat.

Foto: Centre Especial de Treball de la Fundació Es Garrover a la Finca Cas Batliu (Envasadora)

Els nostres barrals, lliures de Bisfenol A

 

El servei de distribució d'aigua a domicili de 3 Glops utilitza barrals de 18,9 litres amb considerables diferències amb els tradicionals fabricats en base de policarbonat, ja que aquest material està sent prohibit pel transport de begudes en alguns països europeus.
En el següent enllaç es pot veure la incidència del Bisfenol A, present en els envasos de policarbonat, per a les persones, segons l'informe de la AECOSAN Agència Espanyola de consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN).

Avantatges dels barrals de 3 GLOPS:
Les nostres ampolles són de PET i Tritan i, per tant, lliures de Bisphenol-A (França ja ha prohibit el PC-Policarbonat per a l'envasament d'aliments).
La nansa és inserida i així la higienització del barral  és completa, ja que s'accedeix a totes les parts.
La nansa és ergonònica i de còmoda manipulació.
Color blavós fosc, que protegeix l'aigua dels raigs solars.
Menys trencaments de barrals i degotejos no desitjats.
Menys problemes de porositat i, per tant, té manco fuites a les instal·lacions dels clients.
El producte compleix els requisits establerts per la normativa:

  • Reglament EC (No) 10/2011
  • European Framework Regulation (EC) No 1935/2004
  • D'acord amb les disposicions de la Directiva 99/05 / CE del Parlament Europeu i del Consell de 9 de març de 1999, transposada a la legislació espanyola mitjançant el Reial Decret 866/2008, de 30 de Maig del 2008
  • Valors de migració global en aigua (mg / dm2) ˂ 2
  • Components susceptibles de migració específica: triòxid d'antimoni

* Especificacions vàlides per als barrals de PET de 18,9 litres, consulteu-nos pels nostres barrals de Tritan.

Tres Glops
C/ Pou Bauçà 17B
07350 Binissalem

Tel: 971090194 / 606444887 971090194 / 606444887